Oporavak Novaka Djokovica uz posebne vežbe u bazenu i hidroterapiju

Kao jedna od retkih ambulanti za fizikalnu terapiju u Srbiji posedujemo bazen i nudimo hidroterapiju za posebne vrste povreda.

Prezadovoljan ličnim pristupom, hidroterapijom kao i posebnim vežbama u bazenu, koje su dale odlične rezultate, Novak Djoković je uspeo da sanira njegovu povredu i da nastavi svoju karijeru najboljeg tenisera sveta.

Nakon povrede prepona Novak Djoković se odlučio da pomoć zatraži u našem centru motivisan prethodnim iskustvom ostalih poznatih sportista koji su se lečili kod nas.

Šta je hidroterapija i koje su njenje prednosti?

Hidroterapija, odnosno terapeutske vežbe u vodi, imaju niz prednosti, a kada se kombinuje sa fizikalnom terapijom u bazenu, ove metode terapija postaju posebno učinkovite. Evo nekoliko prednosti hidroterapije i fizikalne terapije u bazenu:

  • Smanjenje Opterećenja na Zglobove i Mišiće:

        Voda pruža podršku telu, smanjujući opterećenje na zglobove i mišiće. Ovo je posebno korisno kod osoba s bolovima u zglobovima, artritisom ili povredama.

  • Povećana Pokretljivost Zglobova:

        Toplina vode potstiče opuštanje mišića i poboljšava pokretljivost zglobova, što olakšava izvođenje vježbi i povećava raspon pokreta.

  • Smanjenje Bola i Napetosti:

        Hidroterapija može pomoći u smanjenju bolova i napetosti. Topla voda potstiče cirkulaciju krvi, opušta mišiće i smanjuje osjećaj boli.

  • Poboljšana Cirkulacija:

        Vodeni otpor potiče cirkulaciju krvi, poboljšavajući isporuku kisika i hranjivih stvari u tkiva, što doprinosi bržem procesu ozdravljenja.

  • Jačanje Mišića:

        Vodeni otpor pruža izazov mišićima bez povećanja stresa na zglobove, omogućujući postizanje jačanja mišića bez velikog opterećenja.

  • Poboljšanje Koordinacije i Ravnoteže:

        Vežbe u vodi mogu poboljšati koordinaciju i ravnotežu, što je posebno važno za osobe koje se oporavljaju od povreda ili operacija.

  • Povećana Relaksacija i Smanjenje Stresa:

        Hidroterapija može pridoneti smanjenju stresa i poboljšati mentalno blagostanje. Topla voda ima opuštajući učinak na telo i um.

  • Prilagodljivost i Personalizacija Terapije:

        Terapijski programi u vodi mogu se prilagoditi individualnim potrebama pacijenta, omogućujući personalizirani pristup rehabilitaciji.

Hidroterapija u bazenu pruža jedinstvene terapeutske prednosti i ova vrsta terapije često se koristi u rehabilitaciji nakon povreda, kod reumatskih oboljenja, neuroloških problema i drugih stanja gdje je važno smanjiti opterećenje na telo dok se potstiče pokretljivost i oporavak.

Zakažite prvi pregled besplatno!

Kada se radi o proceni i dužini oporavka, naš tim će odrediti i dati neophodne smernice ka što brže i boljem oporavku. Niste sigurni još uvek? Samo klik vas deli od besplatnih konsultacija.

Pozovite sada da zakažete 063/352 413