Oporavak Stefana Lazarevića, košarkaša Crvene Zvezde

Naš poznati košarkaš Crvene Zvezde, Stefan Lazarvić, imao je problem upale tetive ramena. Uz nekoliko tretmana elektroterapije u kombinaciji sa ultrazvukom i laserom rešili smo problem i ubrzali njegov povratak na teren.

Šta je upala tetive ramena?

Stefan Lazarević je imao upalu tetive ramena, poznata i kao tendinitis ramena. To je veoma česta povreda i javlja se kod sportisa i ljudi koji su veoma fizički aktivni. Predstavlja stanje u kojem dolazi do iritacije, oticanja ili upale tetiva koje povezuju mišiće ramena s kostima. Ova vrsta upale često je rezultat ponavljajućih pokreta ili povreda, a može uzrokovati nelagodu i ograničiti pokretljivost.

Razlozi zašto se upala tetive ramena javljaju:

  • Ponavljajući pokreti:

        Spotisti, posebno oni koji se bave sportovima koji zahtijevaju ponavljajuće pokrete ruku ili opterećenje ramena, poput tenisa, bejzbola, ili bacanja kugle, izloženi su većem riziku od razvoja tendinitisa.

  • Preopterećenje:

        Intenzivni treninzi, dugotrajni treninzi ili brza promjena u intenzitetu vježbanja mogu dovesti do preopterećenja tetiva.

  • Loša Tehnika Izvođenja:

        Nepravilna tehnika izvođenja određenih pokreta ili sportskih aktivnosti može stvarati dodatni pritisak na tetive ramena, povećavajući rizik od upale.

  • Nedostatak zagrevanja i istezanja:

        Nedostatak adekvatnog zagrijavanja prije sportskih aktivnosti ili nedostatak redovitog istezanja može povećati krutost mišića i tetiva, čime se povećava rizik od ozljeda, uključujući i tendinitis ramena.

  • Pretreniranost:

        Odnosno izloženost prekomernom opterećenju bez dovoljnog vremena za oporavak, može povećati rizik od upale tetiva, uključujući i one u ramenu.

Zakažite prvi pregled besplatno!

Kada se radi o proceni i dužini oporavka, naš tim će odrediti i dati neophodne smernice ka što brže i boljem oporavku. Niste sigurni još uvek? Samo klik vas deli od besplatnih konsultacija.

Pozovite sada da zakažete 063/352 413